Yrittäjän päivänä voi pysähtyä miettimään hetkeksi vaikka niitä omia tai yrityksen arvoja. Onko niitä vai onko tekeminen ja yrittäminen vain menoa ja meininkiä ilman kummempaa suunnitelmaa ja pohjaa?
Mitä ne arvot edes on? Ehkä helpompi kysymys on mitä arvostaa elämässä ja työssä? Arvopohja, arvostus, arvokas, arvonta, voiko arvot arpoa kuin lottopallot? Tyyliin otetaan nämä mitkä nyt sattui tulemaan? No ei sentäs.
.
Asioita joita joskus pitää itsestään selvyytenä voi pitää myös arvoina. Ne tulevat ikään kuin selkärangasta ja näiden asioiden takia ei tarvitse paljoakaan joustaa.
.
Jennilän arvoihin kuuluu ekologisuus, tämä on ollut eräänlainen haave myös yrityksen alkuajoista, eikä mikään itsestäänselvyys. On tullut useampia mokailuja ja erehdyksiä myös tämän asian tiimoilta, mutta tällä hetkellä se näyttäytyy vahvasti työssä. Luonnolliset ja luonnonmukaiset tuotteet joita myös hoitajan oma iho ja terveys kestää ovat tärkeitä työssä jossa ollaan päivä tekemisissä erilaisten kemikaalien kanssa. Nämä kun ihon ja hengitysteiden kautta vaikuttavat terveyteen, niin ei ole aivan sama mitä sitä hoidoissa käyttää. Kemikaali ja tuoksuherkkyys aiheuttaa myös meille hankaluuksia omassa arjessa ja siksi syynäämme jokaisen purkin suurennuslasin kanssa. Otamme asiakkaan toiveet ja herkkyydet myös huomioon valitessa tuotteita joita käytämme hoidoissa. Tärkeää on kuitenkin että raaka-aineet pääsääntöisesti tulevat luonnosta ja ovat turvallisia myös maaperälle.
.
Ekologisuus tulee myös esiin hoitolan sisustuksessa ja pelkästään roskien lajittelussa. Kierrätämme niin paljon kuin mahdollista omat jätteemme. Sisustukseen pyritään löytämään ratkaisut jo olemassa olevista asioista ja esineistä. Jos olet käynyt meillä, olet varmaankin huomannut ihanat vanhat huonekalumme?
.
Turvallisuus on tärkeä tekijä, kun teemme työtä ihmisen terveyden kanssa. Haluamme että meille on turvallista tulla hoitoon. Turvallisuus näkyy turvallisisssa laiteissa ja välineissä. Tämän päivän turvallisuutta luovat entistä parempi hygienia, josta ei ole koskaan tingitty. Nyt tehostamalla hygieniaa jo sieltä ulko-ovelta lähtien haluamme varmistaa tartuntautien ehkäisyn niin hyvin kuin mahdollista. Tässä kohtaa joudumme tinkimään ekologisuudesta jotta jokainen asiakas voi tulla puhtaaseen desinfioituun hoitotilaan turvallisin mielin. Erityisesti jalkahoidossa muovijätettä syntyy ja desinfiointia täytyy tehostaa ja tämä on valitettava mutta välttämätön asia, jotta emme siirrä sen enempää kynsisientä kuin koronaakaan asiakkaalta toiselle. Mietimme toimintatapoja tämän asian tiimoilta jatkuvasti uudestaan.
.
Turvallisuutta luo myös itsestä huolehtiminen. Pidämme riittävät tauot, työpäivät eivät veny liian pitkiksi ja muistamme hoitaa ja huoltaa itseämme paitsi työn lomassa niin myös muutoin arjessa. Asiakkaalle tämä tuo kiireettömän ja turvallisen olon. Tulemme töihin vain terveenä. Ja toivomme sitä myös asiakkaalta. Huolehdimme  hyvin itsestä jotta voimme hoitaa muita.
.

Hoitotyössä ja asiakaskohtaamisissa otamme asiakkaan huomioon kokonaisvaltaisesti. Meille tullaan usein hoitoon jonkun ongelman tai vaivan takia. Emme halua lähteä kauhistelemaan ongelmaa sen enempää, koska usein kynnys jo tulla hoitoon voi olla suuri. Se, että kukaan meistä ei ole täydellinen ja virheetön tekee meistä inhimillisiä ja haluamme että myös asiakas hyväksyy itsensä ja ongelmansa osaksi itseään. Kieltäminen ja negatiivisuus ongelmaa kohtaa ei paranna tilannetta mutta haluamme ymmärtää asian kokonaisvaltaisemmin. Ei tarvitse häpeillä känsää jalassa tai omaa vartaloaan, vaan haluamme auttaa ongelman poistossa ja ehkäisyssä. Usein siihen vaaditaan paljon muutakin kuin meidän ammattitaito ja tämä on osa ihmisen kokonaisvaltaista huomioimista.

.

Haluatko tutustua luonnonmukaisiin tuotteisiin joita voi käyttää sekä arjessa kotona, että hygienian hoidossa. Käy kurkkaamassa Jennin Young living sivut, joiden kautta voit myös tilata ja tutustua tuotteisiin joita käytämme paitsi töissä myös kotona. https://www.myyl.com/jennila
.
Nähdään ja kuullaan taas. Kiitos kun luit <3
.
#naisyrittäjyys #yrittäjyys #jyväskylänyrittäjä #arvopohja #jennilä #jennilänjenni

Pin It on Pinterest