Hoiva ja hyvinvointi Jennilä on perustettu v. 2016 helmikuussa Jennin valmistuttua jalkahoitajaksi Jämsänkosken ammattiopistosta. Suunta oli selvä, tästä yrityksestä täytyisi tulla päätyö. Tyhjästä ponnistaen yritys aloitti toimintansa terveystarkastajan käytyä toteamassa hoitolatilat kelvollisiksi Vaajakosken Kaunisharjussa. Yhdestä makuuhuoneesta syntyi viihtyisä hoitola. Oli sanomattakin selvää, että aluksi asiakkaita ei tulisi ovista ja ikkunoista. Panostus mainosten jakamiseen, nettisivut ja fb ja insta olivat käytössä jo opiskeluaikana. Samalla jalkahoitojen ja intialaisen päähieronnan rinnalla oli kotipalvelu ja kotihoidon tukipalvelu tuomassa leipää pöytään ja asiakkaita yritykseen. Pitkäaikaisimmat asiakkaat ovat säilyneet noista alkuajoista lähtien, joten jotain on tullut tehtyä oikein. Osuuskunnassa aloitettu työ jalkahoitojen parissa toi asiakkaita sekä alkuun tuiki tärkeän starttirahan.

Puolen vuoden kotihoitolan jälkeen, kotielämä ja työ eivät sopineet enää saman katon alle. Markkinointi ja näkyvyys omassa kotona ei tuonut riittävästi asiakkaita. Uusyrityksen avulla päästiin yrittäjä sparraukseen redesan.fi kanssa jonka jälkeen onkin sitten tapahtunut. Haaveissa oli hoitotila toisen yrittäjän kanssa. Pelotti laittaa omat kasvot someen ja julkaista hoitotilan etsintä ilmoitus. Sanna Jylänki kannusti ja julkaisusta tulikin yhteydenottoja, jotka poikivat työpaikan entisestä Medicasta. Hoitola muutti Kangaslammelle Huhtakeskukseen ja puolen vuoden jälkeen Jennistä tuli osa-aikainen yrittäjä kotipalvelun puolella ja osa-aikainen työntekijä jalkahoitajana Medicassa. Vaikutti lupaavalta, mutta….. asiakkaat eivät löytäneet tietään Huhtakeskukseenkaan. Markkinointi kun ei ollut omissa käsissä ja ovessa ei edelleenkään lukenut että täältä saa maailman parasta jalkahoitoa, niin oli mietittävä koeajan jälkeen jatko.

Vuoden yrittäjänä toimisen jälkeen pakattiinkin taas hoitola ja muutettiin. Kuokkalasta löytyi pieni sopivan kokoinen hoitotila keskeisellä paikalla. Remontin aikainen pahvimainos ikkunassa toi jo asiakkaita avaamisen jälkeen. Vaikutti hyvältä. Hoitoja alkoi olla. Kotipalvelu pyöri. Kotikäyntejä riitti, jalkahoidot palvelutalossa työllistivät. Reilun puolen vuoden jälkeen niin paljon, että oli pakko miettiä miten töistä selviää. Kotipalveluun löytyi työntekijä, mikä helpotti. Pelotti entisestään miten kaikesta selviää. Puskaradio toimi ja työt lisääntyivät. Työntekijöiden vaihtuvuus toi haasteita, ei ollut työnantajan taitoja, oli vain into ja palava halu tehdä töitä ja huolehtia asiakkaista.

Opiskeluaikana oli syntynyt unelma ja haave hoitolasta josta saisi ekologista jalkahoitoa, olisi oma työyhteisö ja asiakkaille tarjota mahdollisuus jalterveyttä tukeviin kenkiin ja muihin palveluihin. Yhteistyö ja yrittäjyydestä kertominen Jämsän Gradian kanssa yhdisti Kati Honkosen ja Jennin yhteen. Katilla oli halu tehdä jalkahoitoja vuokralla hoitotilassa. Välillä mukana oli muitakin, mutta Kati opiskeli vielä hierojaksi ja pysyi matkassa mukana. Tarjoutui myös mahdollisuus yhteistyötä Keuruun Askelpisteen kanssa ja ostaa heidän loppuvarastoaan jalkineisiin. Pieni hoitotila olisi kenkäputiikille liian pieni ja hoitotilan jakaminenkin kävi väliin haastavaksi. Löytyi samasta talosta isompi liiketila jonka remontointi ja suunnittelu oli innostavaa ja vei aikaa. Pitkiä päiviä ja viikkoja uuden edessä.

Keväällä 2019 muutettiin nykyiseen hoitotilaan ja suunnitelmia ja ideoita oli paljon. Mutta…. kaikki päivien, viikkojen ja vuosien aherrus oli vienyt voimat. Väsytti ja fyysinen terveys alkoi ottaa omansa. Päivät töissä sujuivat hyvin, mutta työpäivien jälkeen ei ollut voimia kuin kerätä voimia seuraavaan päivään. Unelma työstä tulikin painajainen johon ei olisi jaksanut aamulla herätä. Kuitenkin kaiken keskellä pienet asiat toivat hetkellistä virtaa. Vaikka samalla kun mietti oliko työntekemisessä järkeä, kun voimat oli loppu ja tämä näkyi taloudessa, moni asia pisti jatkamaan. Lukeminen, kirjoittaminen ja rahoittuminen toi selkeyttä ja asiakkailta saatu palaute kannusti. Vaikka fyysiset oireet uupumisesta vaikuttivat myös työhön, oli tehtävä välillä myös ratkaisuja työn suhteen ja karsia aikaa ja voimia vieviä asioita. Selkeyttäminen tuntui hyvältä.

Vuoden vaihteessa 2020 oli halu ja into saada itsensä kuntoon ja pikku hiljaa asiat tuntuivat kääntyvän parempaan. Kun viimein syntyi rohkeus laittaa asiat kuntoon, tuli koronakevät. Tehdyt suunnitelmat mutkistuivat kun hoitola suljettiin kahdeksi kuukaudeksi. Voimia oli kuitenkin tehdä kaikki ja enmmänkin jotta työ säilyisi. Koska oli jo pohjalla käyty ja sieltä selvitty, korona ei lamaannuttanut. Työtä irtosi vanhasta työpaikasta, ihmiset tulivat hätiin, varastoa saatiin myytyä alehintaan tyjäksi ja laskuja maksettua. Työuupumuksesta vanhat merkit alkoivat palata, muisti katkeilla, kun työpäivät olivat pitkiä. Blogipostaus toi Jennilään Tiinan, jonka kanssa käytiin pitkiä palavereita ja usein. Samalla tehtiin päätös Tiinan muutosta Jennilään, fyysisesti isoja muutoksia hoitolaan ja putiikkiin. Hoitola saatiin avattua äitienpäivän jälkeen ja pieni uusittu putiikki kesäkuun alussa. Kaikki tapahtui nopeasti ja juuri oikeaan aikaan. Hetken hengähdystauko oli paikallaan ja teki hyvää.

Jennin kesäloma meni mm. pääsykokeissa ja shiatsua opiskellessa. Ollaan kolmeen naiseen hitsauduttu hyväksi tiimin aluksi. Yhteinen halu ja visio tehdä hoitolasta ja pienestä hyvän mielen putiikista ihana kohtaamispaikka ja hoitola josta saa ekologista hoitoa vaivoihin ja samalla rentoutuneen mielen. Pienen putiikin markkinointi on alkutekijöissään, mutta ideoita ja ajatuksia on valtavasti. Kun pienellä budjetilla mennään, on kaikki puskaradio apu ja suosittelu meille äärimmäisen tärkeää. Jos jaksoit lukea tänne asti ja olet saanut meiltä hyvää palvelua, sikahyvät kengät tai tehnyt muita mukavia ostoksia, olisitko ystävällinen ja kertoisit siitä eteenpäin. Googlessa ja facebook sivulla saa ilmaiseksi tehdä arvostelun joka nostaa näkyvyyttä ja antaa meille myös virtaa ponnistella eteenpäin. Jotta osaamme parantaa palveluiden laatua, voit myös lähettää viestiä jos sinulla on ideoita ja ajatuksia palveluistamme.

Syksyllä 2020 Jenni lähtee opiskelemaan työn ohella jalkaterapeutiksi, ja tämä tuo omalta osaltaan pieniä muutoksia ja selkeyttä työhön. Vahva halu kehittää osaamista ja tarjota hyviä palveluita ei ole yrittäjävuosien aikana kadonnut.

Päällimmäisenä on palaute asiakkaalta: ”toivon että tämä paikka säilyy tässä ikuisesti”

Kiitos, sinulle kun olet täällä lukemassa tätä. Toivottavasti nähdään Jennilässä <3

 

Pin It on Pinterest