Olen paljasjalkalainen jyväskyläläinen. Ikää minulla on +40. Minulla on kolme teini-ikäistä poikaa, jotka asuvat vuoroin minun ja isänsä luona. Jääkiekko on ollut vahvasti elämässä 10v ajan lasten harrastuksen kautta. Omia harrastuksia minulla on tällä hetkellä lenkkeily, luonnossa hengailu, kuntoliikunta omassa olohuoneessa, lukeminen, kirjoittaminen ja korutyöt. Koruja olen tehnyt yli 10v ajan, välillä aktiivisesti ja välillä vähemmän. Nyt rakkaasta harrastuksesta on tullut pieni sivutulo ja koruja voi ostaa vaikka verkkokaupasta tai facebookin  Zenniverdreams sivustolta. Olen myös vapaaehtoisena vetänyt alueen naisille askartelupajaa ja Matarassa korupajaa.

Lapsena halusin ompelijaksi tai kampaajaksi. Koin kuitenkin että ihmisten hiukset ovat liian kauniita minun tärveltäväksi. Ompelijan opiskelut aloitin mutta jätin kesken. Käsityöt ovat pienestä asti kuulunut elämääni. Barbin vaatteista nukkekoteihin, lumppulan mattoihin, kortteihin ja kynttilöihin, kaikenlaista on tullut tehtyä.   Opiskelin vaatetus opintojen jälkeen lähihoitajaksi ajatuksella, että minusta tulee fysioterapeutti.Käsityöt vaihtuivat hoitoalaan puhelinmyyjän työn kautta. Innostuin lasten kanssa tehtävästä työstä kun kauppasin Aseman lapset ry lehteä ihmisille puhelimessa. Lähihoitajaksi valmistumisen jälkeen hain töitä ja ensimmäinen työhaastattelu murskasi haaveeni. Haastattelijan mukaan minä en ikinä pääsisi opiskelemaan fysioterapeutiksi paperieni perusteella.

No sain kuitenkin lähihoitajan töitä. Aloitin Keljon vanhainkodissa jouluaatto yönä 1999. Nuorena tyttönä saattohoito työhön ensimmäisessä työvuorossa karisti kyllä unihiukat silmistä. Keljon käytävät tulivat tutuiksi. Vanhustyö oli valintani koulussa, koska vanhustyön suuntaavien opettaja oli fysioterapeutti ja halusin saada kaiken tiedon hänen kuntoutusopinnoista. No jokainen voi arvata kuinka paljon hoitotyössä ehditään kuntouttamaan kun tehdään perushoitoja. Työkaverit, tilipäivät, ihanat asiakkaat auttoivat jaksamaan, vaikka tuntui, että tämä työ ei ole arvojani vastaavaa työtä. Paikat vaihtuivat kaupungilla ja moni palvelutalo on tullut nähtyä vuosien aikana. Vakituisesta työstäni jäin pois kolmannen lapsen syntymän jälkeen. Oli halu tehdä jotain muuta ja olla lasten kanssa kotona. Kolmivuorotyö kolmen lapsen kanssa ei tuntunut hyvältä.

Olen sanonut että minusta ei koskaan tule hoitajaa, ei yrittäjää eikä perhepäivähoitajaa. Nyt olen oppinut että ei koskaan kuulu sanavarastooni. Perhepäivähoitajan työssä tuli yrittäjyys tutuksi. Ompelin pipoja ja tein koruja myyntiin hoitovapaalla ollessani. Jo silloin opin tuotteistamaan ja hinnoittelemaan palveluitani. Perhepäivähoitajan työssä parhainta oli vapaus kun sai päättää mitä syödään ja mitä kulloinkin tehdään. Ehkä jälkikäteen voi sanoa, että vähempikin olisi riittänyt. Lasten kanssa laulaessa ja leikkiessä, sain erittäin pahan esiintymisjännitykseni pois. Ne kolme vuotta olivat antoisaa ja ikimuistoista aikaa. Pienimmän lapseni mukaan parhaita lapsuusmuistoja. Kuitenkin työ kotona tuli tiensä päähän.

Sattuman kauppana kävin kirppariostoksilla uuden naapurin luona ja hän kertoi opiskelevansa jalkahoitajaksi lähihoitaja puolelta. Kiinnostus heräsi ja nopean guuglailun perusteella löytyi koulut joissa voi opiskella. Haastattelu Jämsänkoskelle toi tuloksen ja aloitin opinnot 2015. Olin aivan intoa täynnä ja tunsin heti että tämä on minun juttu. Käsityö ja hoitotyö yhdistyvät jalkahoitajan työssä todella hyvin. Kädentaidoista on ollut iso apu opetellessa jalkojenhoitoa. Yrittäjäksi ryhtyminen ei pelottanut. Hoitola aloitti toimintansa yhdestä makuuhuoneesta, mihin oli rakennettu viihtyisä hoitotila. Kuitenkin perhe-elämän ja hoitolan yhdistäminen kotona oli haastava paketti. Monien vaiheiden kautta ollaan päädytty nykyiseen osoitteeseen Polttolinjalle. Aika näyttää mitkä ovat koronan vaikutukset.

Koronakevät toi omat haasteensa ja tuli käytyä taas katsomassa vanhustyön puolta. Kevät toi myös ajatuksen mitä jos kaikki loppuu. Yhteishaku oli juuri alkanut ja ensimmäistä kertaa 20 vuoteen hain ammattikorkeakouluun ajatuksella, että katsotaanpa millaiset ne pääsykokeet on. Niitä papereita ei edes kysytty. Jalkojen hyvinvointi, terveet askeleet ja kokonaisvaltainen hyvinvointi on noussut vahvasti omassa missiossani esiin. Koen usein, etten riittävän hyvin pysty auttamaan ja palvelemaan asiakkaitani erilaisissa jalkaongelmissa. Päätin asettaa ykkösvaihtoehdokseni jalkaterapeutin opinnot, koska Jyväskylä todellakin tarvitsee lisää osaamista ja taitoa kokonaisvaltaisempaan jalkaterveyteen. No kävi niin hyvin, että nyt opiskellaan työn ohessa sitä kuntoutusta jalkaterveyden osalta myös!

 

Olen huomannut viime vuoden aikana kun sairastin ”elämän uupumusta” esiin nousseen vahvasti ne haaveet ja ajatukset jotka ovat olleet osittain lapsesta saakka. Tätä sisäisen lapsen herkkyyttä ja ajattelumaailmaa olen alkanut vahvistaa ja päättänyt rohkeammin olla se mitä olen kaikkine vikoine ja virheineni. Ja toki kaikkine vaahvuuksineni myös. Sinnikkyydestä, idearikkaudesta, ahkeruudesta ja periksiantamattomuudesta on suuri hyöty yrittäjänä. Hoitotyössä empaattisuus, rauhallisuus, ystävällisyys ja lämmin tunnelma ovat niitä jotka saavat asiakkaankin rentoutumaan. Toivon, että positiivinen ja iloinen elämänasenteeni tarttuu ja vie vielä pitkälle.

Kirjoittaminen, lukeminen ja pohdiskelu ovat nousseet suorittamisen tilalle. Haastavat ajat ovat kasvattaneet ja vahvistaneet omaa henkistä kasvua ja antanut arvot jotka nousevat nyt jokapäiväisessä elämässä esiin. Jennilän Jennin tarina on vasta aluillaan, ja onkin ihanaa kun ei oikein tiedä mihin se lopulta johtaa. Nyt on työn kautta focus jaloissa ja yrittäjyydessä talouden ja markkinoinnin vahvistamisessa ja opiskelussa.

 

 

Omassa henkilökohtaisessa elämässä terveys ja perhe on ykkössijalla. Jos ei itseään hoida, ei pysty hoitamaan myöskään muita. Askel askeleelta kohti omia unelmia ja terveempää elämää .

Tässä historian havinaa minusta. Osa adjektiiveista minusta on ystäviäni kertomaa. Tekstit ja kuvat on omasta arkistosta. Tämän päivän ajatuksiani sitten myöhemmin <3

Kiitos kun luit ja tutustuit minuun.

 

 

Pin It on Pinterest