Ollaan hiljaa kahdestaan

Yhdessä elämästä nautitaan

Tuulen tukkaa tuivertaa§

Nauretaan ja halataan

Pieni hetken palanen

On ainutkertainen

-Jenni-

Kotihoidon tukipalvelu on Jennilän yksi suosituimpia hoivapalveluja. Kun yritys on rekisteröitynyt palveluiden tuottajaksi oman alueen kuntaan voi ikääntynyt tai sairauden vuoksi saada ilman arvonlisäveroa. Palvelu on asiakkaalle omakustanteinen, mutta tästä saa kotitalousvähennyksen omavastuun ylittyessä.

Kenelle se on tarkoitettu?

Tukipalvelun voi saada ilman arvonlisäveroa, jolloin palvelu on edullisempi. Tämän voi saada iän tai sairauden takia. Se voi olla tilapäistä esimerkiksi leikkaushoidon, vaikean raskauden, yllättävän sairastumisen takia. Flunssan takia palvelua ei valitettavasti voi saada. Kehitysvamma, mielenterveysongelma tai esim. pitkäaikainen sairaus mikä estää tarttumasta imuriin tai huolehtimasta esimerkiksi isoista ja raskaista kodintöistä voi olla peruste palvelun saamiselle. Kotihoidon tukipalvelusta tehdään aina hoivapalvelusopimus, mikä ei sido viikottaiseen käyntiin, vaan jokainen tarve katsotaan ja suunnitellaan yhdessä.

Mitä tukipalvelu on?

Yleensä sitä käytetään siivousapuun, kun henkilö ei itse kykene kodin yleensä suurimpiin ja raskaisiin siivoustöihin. Se voi olla viikkosiivous, kuukausisiivous tai vaikka vain juhannus ja joulusiiivous. Tarvittaessa ikkunanpesu tai mökkisiivous. Tällä tuetaan kotona asuvaa ja mahdollistetaan edullisemmin kotona asuminen. Siivous on tärkeää mutta asiakkaina minulla on myös muitakin kuin ikääntyneitä jotka tarvitsevat siivousta. Kodinhuoltoon voi kuulua myös muut työt kuin imurointi ja vessan pesu. Mikäli kaipaa apua kaappien järjestämiseen, ruuan laittoon, pyykinpesuun, lomakkeiden täyttöön, voi tukipalvelua käyttää siihenkin. Palvelu on aina henkilökohtaista ja asiakaslähtöistä ja hoivapalvelusopimukseen kirjataan yhteisesti sovitut tehtävät.

Tukipalvelu asiakkaina Jennilässä on myös viikottaista suihkuapua tarvitsevia. Samalla käynnillä onnistuu hyvin myös esimerkiksi jalkojenhoito tai hieronta. Pesuapu on tärkeää monelle ja samalla tulee huomioitua ihoa, ja koko kehon hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Lähihoitajan ammattitaito on omasta mielestäni tärkeä kriteeri valitessa palveluntuottajaa listalta, jotta voi varmistua että läheinen saa hyvän ja huolellisen avun, jossa huomioidaan muutakin kuin, että hiukset ja kainalot tulee pestyä. Valitettavasti tänäkin päivänä kotona asuvista vanhuksista löytyy niitä joille hygieniasta huolehtiminen ei ole mahdollista syystä tai toisesta.

Mitä muuta?

Minun oma suosikkini ketään asiakasta väheksymättä on ulkoilutus ja asiointiapu. Monelle pääsy ulkomaailmaan kotoa tai palvelutalosta on satunnaista omaisten puuttuessa tai asuessa kaukana. Kotihoidon tukipalvelu on kuntouttavaa ja virikkeellistä. Yhdessä voidaan käydä asioilla, käydä ulkona, jumpata sisätiloissa, leipoa, tehdä käsitöitä ja mikä kenellekin on mieluista. Viikottainen ulkoilulenkki voi olla ainut pääsy kotoa ulkomaailmaan. Kun omaishoitaja lähtee itse asioille, on huoli kotiin jäävästä sairastuneesta suuri. Silloin voi apuun kutsua palveluntuottajan joka voi pitää seuraa ja puuhailla samalla kotiaskareita yhdessä hoidettavan kanssa.

Joku jo ajattelee, että palvelu on kallista. Kun kotitalousvähennyksen osuuden vähentää pois, voi helposti laskea, että esimerkiksi viikottainen tunnin ulkoilutus maksaa asiakkaalle 15e (Jennilässä) Mitä muuta saisit 15eurolla? Tämä viikon kohokohta antaa sekä asiakkaalle, että työntekijälle paljon. Se hymy ja halaus palkkana kun saavut taas asiakkaan luo on parasta mitä työ antaa tuon pienen korvauksen lisäksi.Jos sinulla on läheinen esimerkiksi palvelutalossa, mikä olisi parempi lahja hänelle kuin kiireetön ja iloinen kotiapu tai ulkoilutus, kun itse ei ehdi tai asuu kauempana.Asiakas tai omainen maksaa palveluntuottajalle (Jennilän hinta) 30e/ h alv 0% ja kotitalousvähennyksen jälkeen tuosta summasta saa 15e hakea takaisin verottajalta.

Vuonna 2017 omavastuu on 100e ja kotitalousvähennyksen osuus -50%. Lahjakortti omalle vanhemmalle palvelusta on mahdollista, jolloin kotitalousvähennyksen voi laittaa omaan verotukseen.

Minuun voi olla yhteydessä jos haluaa palvelun Jennilästä. Kasvaneeseen kysyntään Jennilä saa työparin, jolloin isommatkin kohteet onnistuvat yhdessä. Voidaan tehdä maksuton arviointikäynti luoksesi.

Pin It on Pinterest