045 2682579

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Olen tässä vaiheessa aloittanut toista vuotta jalkaterapian opiskeluja työn ohella Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa. Opinnot etenevät joka toinen viikko kolmena lähipäivinä Savonlinnassa. Muun ajan teen töitä omassa hoitotilassani.

Miksi opiskelen jalkaterapeutiksi, kun olen jo jalkahoitaja? V: Ammattikorkeakoulu tutkinto antaa minulle valmiudet seuraavaan haaveilemaani tutkintoon, opettajan ammattiin. Jalkaterapia syventää osaamista pintaa syvemmälle ja antaa kokonaisvaltaisemman käsityksen ihmisen liikkumisesta, kuntouttamisesta ja sairauksista, jne.

Mitä jalkaterapeutti tekee? V: Jalkaterapeutti on kuin fysioterapeutti, mutta osaamisalueena on alaraajat, lantiosta alaspäin. Jalkaterapeutin työnkuvaan kuuluu kliininen jalkojenhoito, pohjalliset, kevennykset, ortoosit, teippaukset, hyvin kattavat tutkimukset jalkaterveyden osalta. Työ on monipuolista ja jokainen voi työnkuvaansa ainakin yrittäjänä muokata oman näköisekseen. Minun haaveena on liikkumisen ja kenkäterveyden edistäminen, sekä luonnon yhdistäminen osaksi jalkaterapiaa.

Onko jalkaterapian opiskelut vaativia? V: Kyllä on, tehtäviä on paljon ja ne vaativat aikatauluttamista ja paneutumista. Opiskelu on myös todella mielenkiintoista ja tuon opittuja taitoja asiakastyöhön sitä mukaa kun varmuus lisääntyy.

Miten jaksan opiskella ja tehdä töitä? V: Minulla on selkeä päämäärä mitä kohden olen menossa, mutta yritän keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, enkä yritäkään miettiä kaikkia tekemättömiä töitä ja tehtäviä. Ja välillä en jaksakaan, silloin teen jotain muuta tai lepään.

Kuinka kauan opiskelu kestää? V: Opiskelu kestää yhteensä 3,5 vuotta.

Arvioitu valmistuminen on 2023.

T.Jenni

 

Pin It on Pinterest