Olen nyt puolisen vuotta käyttänyt pihkavoidetta monenlaisiin vaivoihin ja vihdoin uskallan omien ja asiakkaiden kokemusten kautta kehua tätä suomalaista luonnontuotetta.

Mikä pihkavoide?

Pihkatuotteiden vaikuttavana raaka-aineena käytetään puhdasta Lapin kuusenpihkaa jonka kerää paikallinen pihkayrittäjä. Hamppuöljy on Suomessa ilman lisä-, tai torjunta-aineita kasvatetun hampun siemenistä kylmäpuristettua öljyä, joka sisältää tärkeitä rasvahappoja, arvokasta gammalinoleenihappoa ja runsaasti iholle tärkeää E-vitamiinia. Mehiläisvaha on kotimaista kosmetiikka laatua. Rönnin tilan pihkasalva, Rönni Failstick ja Green Stuff ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Eläinhoitotuotteet ovat 100% luonnontuotteita. Pihkatuotteet eivät sovellu hartsiallergisille.

Mihin pihkavoidetta voi käyttää?

Olen käyttänyt pihkavoidetta ihottumiin, finneihin, näppyihin, kaikenlaisiin nirhaumiin, naarmuihin ja haavoihin. Erityisesti kynsinauhat, halkeilevat suupielet rauhoittuvat pian kun pihkavoidetta muistaa käyttää muutaman päivän 1-3 kertaan päivässä. Haavoihin ja kynsivallintulehdukseen olen käyttänyt ja suositellut hyvin kokemuksin pihkavoidetta. Pihka ei kirvele haavassakaan joten sitä voi rauhallisin mielin laittaa rikkonaisellekin iholle. Mikään ei kerta laakista paranna joten muutaman päivän kuuri usein auttaa ja rauhoittaa ärtyneemmänkin haavan. Varpaiden väliin ei koskaan suositella voidetta laitettavan, mutta jos varpaanvälit ovat rikkonaiset ja hautuneet, on pesun ja kuivauksen jälkeen pihkavoidetta turvallista laittaa ohuesti myös rikkonaisiin varpaanväleihin. Pihkavoiteesta voi olla myös apua jalkasieneen ja hilseilevään kutisevaan ihoon. Mikäli epäilee kynsisientä on asia kuitenkin varmistettava ensin lääkäriltä ennen itsehoitotuotteiden käyttöä. Halkeilevat ja kuivat kantapäät saavat ansaitsemaansa kosteutta kun sekoitat voiteen joukkoon esimerkiksi kookosöljyä.

Muutamia siakaskokemuksia pihkasalvasta:

”Mies kävi minulla jalkahoidossa poistattamassa kipeää känsää joka haittasi kävelyä. Hoitolassa känsä kivuttomasti poistettiin ja asiakas kertoi hänellä olevan kotona pihkavoidetta. Lupasi sillä hoitaa känsä kohtaa. Uusintakäynti otettiin 1-2 kk päähän ja känsä oli selvästi pienentynyt mutta poistettiin taas. Sovittiin kolmas käynti pikajalkahoitoon jolloin todettiin känsän hävinneen. Jalkojen kuormitus selvästi tässä kohti jalkaa jolloin paine ja hankaus synnyttivät känsän uudestaan. Asiakas kuitenkin jatkanut omahoitoa pihkavoiteella mikä auttanut tähän. Neljättä kertaa ei siis tarvinnut enää varata vaan sovittiin, että uudestaan yhteyttä”

”Nainen, jolla lääkärin toteama kynsisieni, varpaanvälit auki ja jalkapohjien iho kauttaaltaan hilseilevä. Asiakas ei imetyksen takia kuitenkaan voinut aloittaa kuuria kynsisieneen. Varpaidenvälien takia vaara saada tulehdus, eikä lampaanvillasta ollut suurta apua. Asiakas nappasi hoitolan hyllystä mukaan pihkavoiteen ja viikon päästä iho oli raihoittunut ja varpaanväli parantunut. Kynsien hoitoa kuitenkin jatkettiin hoitolassa”

”Nainen, haava jalkapohjassa. Ohjeeksi puhdistus ja pihkavoide 2x päivä. Kolmen päivän jälkeen haava jo umpeutunut eikä tulehdusmerkkejä”

Haluaisitko sinä kokeilla tätä voidetta? Minulta saa sitä edullisesti hintaan 10e. Tuote sisältää enemmän pihkaa kuun vastaavat tuotteet ilman ylimääräisiä aineita. Pakkaus on näppärän kokoinen taskuun ja sopii vauvasta vaariin, jos ei ole hartsille allerginen. Kosteuttavana voiteena se sopii kuivalle iholle, kovettumille, mihin ja kenelle tahansa kuka haluaa suosia luonnonmukaista kosmetiikkaa.

Pin It on Pinterest