045 2682579

Hyvät sukat on osa hyvää jalkojen hoitoa. Hyviin sukkiin kannattaa panostaa ja sukat valita käyttötarkoituksen mukaan. Hyvät sukat töissä eivät välttämättä ole hyvät sukat ulkoiluun. Sukat tulisi vaihtaa päivittäin tai useastikin päivässä, jos tilanteet ja tarpeet muuttuu.

Bambusukat.

Valikoima sukkia joita löytyy Jennilästä.

Sukkia valitessa tulisi oma jalka mitata ja valita sukka kokoa isompana. Hyvän sukan tulisi kestää 60 asteen pesu, jotta mahdollisesti saadaan bakteerit ja virukset pestyä pois. Myös omat tarpeet, iho-ongelmat, sairaudet ja mieltymykset tulee ottaa huomioon, jotta sukka on oikeasti itselle sopiva. Hyväntuntuinen sukka ei purista, pyöri jalassa tai ole rullalla kengän pohjassa.

Materiaalilla on iso vaikutus jalkojen hyvinvoinnissa. Hengittävä materiaali siirtää kosteuden pois iholta jolloin varpaanvälit ei haudu ja iho pysyy ehjänä ja kimmoisana. Märät ja kosteat sukat tekevät ihoon muutoksia, joita erityisen paljon näkee lasten jaloissa. Onkin tärkeää opettaa myös lapset pienestä pitäen huolehtimaan jalkaterveydestään. Jos varpaanvälit ovat tiukat ja hautuvat kannattaa valita puuvillasukan sijasta esim hengittävä bambu tai sekoitesukka.

Tein itse sukkainventaarion itselleni kun olimme tehneet koulussa (am- jalkaterapeuttiopinnot) sukkatehtävän. Arvatkaapa mitä sukkia koriin jäi? Tukisukat joita käytän lähes päivittäin ja hyvät urheilusukat ja monta vuotta käytössä olleet ”sulo-sukat” joita minulla oli monta vuotta sitten myynnissä. Iso kasa lähti pois sukkia, jotka olivat ostettu ”kun halvalla sai” nämä olivat nyppyyntyneet, puristivat aina nilkasta tai niissä oli jokunen reikä. Eivät konmari-tyyppisesti siis tuottaneet enää iloa, mutta joista ei ollut raaskinut luopua, kun olivat vielä ehjiä. Ekologisuutta ei toki ole heittää pois ehjää vaatetta, mutta ei myöskään ole mukava kulkea puristavissa sukissa, ja samalla puhua hyvien sukkien merkityksestä. No sukat odottavat pirkkavinkkejä, joten ei hätää…

Sukan koko Liian pieni sukka puristaa varpaita yhteen, aiheutttaa kynsiongelmia ja sisäänpäinkääntyviä kynsiä. Varreton liian pieni sukka on hyvin yleinen näky jalassa jossa on tulehtuneet sisäänkasvat kynnet. Sukka usein pesussa kutistuu, ja kun varsi ei anna myöten, on liikkumavaraa varpailla liian vähän. Tähän kun yhdistetään kenkä, jossa on varpaille liian vähän tilaa, on kynsiongelmat tilattu takuuvarmasti. Liian suuri sukka taas pyörii jalassa, hankaa ja aiheuttaa rakkoja, hiertymiä ja känsiintymistä. Jos iho on samalla kuiva, on tässä tapauksessa iho-ongelmille sanottu, kiitos kyllä.

Materiaalin valintaan vaikuttaa sukan käyttötarkoitus. Jos jalkaterässä on esimerkiksi iho-ongelmia, jaloissa on tuntopuutoksia, kannattaa valita vahvistettu sukka joka pehmentää askellusta ja tuntuu miellyttävämmältä kuin ohut sukka. On hyvä ostaa ja valita eri tyyppisiä sukkia eri käyttötarkoitukseen. Yleisesti niitä voisi olla mm. päivittäinen käyttö (bambusukat), urheilusukka (kompressio tai jämäkkä tekninen sukka), työhön ja työkenkään valittu oman tyyppinen sukka, koti ja unisukat (pehmeät, lämpöiset esim. villasukat). Juhliin ja edustustilaisuuksiin omanlaisensa sukka. Paljon jaloillaan ja istumatyötä tekevän kannattaa suosia myös ennaltaehkäiseviä tukisukkia, jotka estävät turvotusta ja parantavat verenkiertoa. Lämmin suositus kokeilla meidän super suosittuja Dr. Recommeds tukisukkia.

Pesu Pesupussi tai sukkapidikkeet saattavat pelastaa sinut parittomilta kadonneilta sukilta ja hermoromahdukselta. Sukat tulisi pestä nurinperin, jotta kaikki varpaista ja jaloista irtoavat hilse, lika, jne puhdistuvat kunnolla pesussa. Valitse 60 asteessa pestäviä sukkia tai pese sukat muuten asianomaisessa pesulämpötilassa.

Sukkainventaario on hyvä tehdä säännöllisesti, jotta tietää mitä omistaa ja ei tule tehtyä hutiostoksia.

Sukkakaupoille pääset kivijalkaputiikissa, halutessasi saat sukkaputiikin (minikoossa) työpaikallesi tai jos varainkeruu koululuokan, yhdistyksen tai seuran kanssa kiinnostaa, niin laita viestiä asiakaspalvelu@jennila.fi.

Voit myös sipsutella verkkokauppaan tekemään hyviä sukkaostoksia:

 

 

Diabeetikolle suunnatut kiristämättömät sukat

Hyviin sukkiin kannattaa ehdottomasti panostaa,

sillä pienillä asioilla on suuri vaikutus! Liian pienillä sukilla myös!

 

Pin It on Pinterest